Tid Søg Hjælp
    > Områder > Fur > Fauna > 1. Humlebien (kort version)
Tilblivelse Undergrund Historien Det unikke Flora Fauna Fremtid
 
  1. Humlebien 2. Rådyret 3. Hvinanden  
1. Humlebien       Af Thomas Boll
Generelt
Går man rundt på Furs molerskrænter i de tidlige forårsmåneder, finder man ikke meget insektliv. En undtagelse er Humlebien, som er et af de første dyr, der trodser kulden og vover sig ud på en flyvetur. Når man ser humlebien, er det tegn på at foråret er på vej!
Humlebien er meget vigtig for alle træer og blomster der springer tidligt ud. De er afhængige af humlebien som bestøver. Bestøvning er humlebien meget god til! Den er stor og kluntet, og det latinske navn bombus syntes da også at lede tankerne i den retning. Dens figur gør, at den får sig smudset godt og grundigt til i pollen, som den så bærer fra blomst til blomst.

De første individer man ser om foråret er dronninger, der er på udkig efter et godt sted at starte en ny familie. Et af humlebiens foretrukne steder at bygge rede er forladte musehuller.

Når den har fundet et velegnet sted, lægger den de første æg, som efter 5 dage bliver til larver. Disse bliver så efter 2 uger til pupper, som så til sidst, efter yderliggere 2 uger, udklækkes til arbejderbier.
Læs mere...

Forside
Områder
Emner
Projektet
Links
Kontakt